Heade

Facebook

facebook_page_plugin

Erfgoeddag 2020 - 25 april - AFGELAST

Erfgoeddag 2020: zaterdag 25 april, van 16.00 tot 22.30 uur. AFGELAST!!!

20 jaar Erfgoeddag wordt een feesteditie. Met Spaenhiers vzw op kop , bundelen Lange Max vzw, Hovaeremolen vzw, natuurwerkgroep De Kerkuil vzw en Sarah’s Wildlife Encounters de krachten om van het thema De Nacht een unieke ervaring te maken. Rondom het Oosthofpark met als centrale locatie de voormalige paardenstallen van het Oosthof -kasteel (recent gekend als Thai-club) brengen de deelnemende verenigingen ieder op zijn manier leven in Nacht en Duisternis.

In de namiddag is er aanbod voor de kinderen dat avondvullend doorloopt voor het volwassenenpubliek. Iedereen welkom, zelfs met een lege maag. Hou alvast 25 april vrij voor een boeiende Erfgoeddag.

Stand natuurwerkgroep De Kerkuil vzw:

Uilen zijn nachtdieren en vinden we mooi. Waarom jagen uilen bij nacht en hoe zijn deze dieren aangepast aan de nacht? Maak ook even kennis met uilen die terug te vinden zijn in kunst, cultuur en erfgoed. Hoe dachten mensen vroeger over uilen en welke gevolgen had dit voor de mens en de uil? Ook vleermuizen jagen ook bij nacht, maar vele mensen zijn wat argwanend. Wat is de oorzaak? Vinden uilen en vleermuizen hun weg en hun voedsel op eenzelfde manier? Schuilt er waarheid in de fabels en verhalen over vleermuizen? Er is ook een band tussen vleermuizen en erfgoed. Het antwoord op dit alles is te ontdekken bij de stand van natuurwerkgroep De Kerkuil vzw.